home
wie zijn wij

onze honden
chayenne
jitka
Boeska
Chica
Ebony
Jipsy
Kanani
pups
info. verkoop pus
gastfoto's
Gezondheid
Verzorging
Opvoeding
Benchtraining
rasinformatie
teckelvariëteiten
Div. en tips
Lust je nog peultjes
geschiktheidstest
Kontakt
Links

Langharige Dwergteckelkennel

"Van 't Hoogvonder"

 

Uitleg in verband met verkoop pups.

Wij zijn blij met onze pups en willen dan ook dat ze een goed thuis krijgen daarom kan ook niet iedereen een pup bij ons kopen, handelaren zijn bijvoorbaad uitgesloten.

Mocht er interesse zijn voor een pup dan kunnen wij u op een wachtlijst zetten en bent u de eerste die een keuze mag maken en kunt u alle vorderingen van de pup vanaf de geboorte op foto of film vastleggen.

Bij het kopen en verkopen van pups worden wel een uitdrukkingen gebruikt die voor sommige onder ons niet duidelijk zijn daarom is hier wat uitleg op z'n plaats.


Fokkersnest.

Dit wil zeggen dat de eigenaar of 'n andere fokker eventueel een of meerdere pups uit het nest willen behouden.

Soms geld dit voor het hele nest maar het kan ook alleen voor de teefjes of de reutjes zijn. Tussen 6 tot 8 weken wordt er meestal een beslissing genomen door de fokker. Het desbetreffende nest is dan wel te bezichtigen maar men zal nog geen

toezeggingen doen voor een bepaalde pup.


Warme mand gezocht.

                    De pup of pups waar het om gaat hebben nog geen nieuw baasje en zijn nog beschikbaar. Soms is iemand door omstandigheden gedwongen om te annuleren waardoor het ook een al wat oudere pup kan zijn. Ten onrechte gaat en er soms vanuit dat deze hond voor niets afgegeven wordt. Daar deze hond vaak al geheel afgeënt en grotendeels opgevoed is zou het eigenlijk logischer zijn als hij/zij meer zou kosten. Desondanks is de fokker soms bereid iets met de prijs te doen of de overschrijvingskosten te betalen als de desbetreffende persoon goed met de hond overweg kan zodat ook deze pup verzekerd is van een goede baas.


Optie / Reservering.

Als men thuis in alle rust alle voor en nadelen van een pup nog eens rustig wil bespreken kan men een optie op een pup nemen, deze optie geld echter maar hooguit één week. Hierna moet er een beslssing genomen worden, dit om andere kopers ook een kans te geven, er is dan nog geen eventueel handgeld betaald.


Verkocht.

Als de aanstaande pupeigenaren handgeld betaald hebben op een door hun uitgezochte pup.


Handgeld.

Dit wordt betaald als er een keuze wordt gemaakt uit een nest puppy's dat nog te jong is om al met de nieuwe eigenaar mee te gaan.

Zo gauw de pups de leeftijd van 9 weken hebben bereikt kan de desbetreffende pup door het nieuwe baasje opgehaald of door de fokker gebracht worden.


Als er handgeld betaald is moet je er vanuit gaan dat dit bij annulering niet terugbetaald wordt. Per fokker kan het gevraagde handgeld verschillen en ook niet iedere

fokker hanteert de handgeld regeling.